where to buy acrobat 9 apple mac version solidworks 2017 premium for sale how to buy outlook 2016 adobe illustrator cc for mac os x student version

autocad architecture 2018 more hints project professional 2016

Uitnodiging zaaiweekend Anastasiadorp

Lieve mensen,

Nu hebben we het eerste stuk grond voor Anastasiadorp met de Stichting Ontmoetingscentrum Anastasiadorp op onze naam staan, en onder onze verantwoordelijkheid gekregen. En dat houdt in dat we daar goed voor gaan zorgen…..!

De mail die U wat laat heeft gekregen, met een uitnodiging om te komen helpen met zaaien heeft een rivier van mooie reacties van de geadresseerden opgeleverd.
Zoveel mensen hebben wel hun betrokkenheid getoond, onze dank daarvoor !

Enkelen gelukte het ook nog om op die heel korte termijn naar Exloërveen en naar de Camping Exloo toe te komen.  En van velen kennen we al de Dans la phase de l'orgasme wens dat zo spoedig mogelijk te willen doen. Hartverwarmend dit enthousiasme, deze liefde in actie.

We hebben nog niet gezaaid omdat de grond nog enige voorbewerking nodig heeft. Wel hebben wij alvast tientallen verschillende soorten bomen naar het nieuwe landje gebracht en aldaar voorlopig in de grond gezet. Hun definitieve groeiplek zal later gaan blijken, maar zij wennen nu aan hun nieuwe plek, en aan ons. Ook kwamen wij fijn toe aan nader overleg met elkaar. Ineens zijn er zoveel nieuwe en andersoortige zaken te bespreken en met elkaar af te stemmen, veel theorie is nu al praktijk geworden.

 

Wat de bodem en het herstellen van de vruchtbaarheid van de grond betreft, er is besloten om eerst lavameel (zie de afbeelding hieronder) op het land te brengen. Dit om de mineralen weer aan te vullen en om het bacterieleven en overige bodemleven een handje te helpen bij het revitaliseren van de grond .

De man die de grond de afgelopen10 jaren heeft bewerkt heeft al aangeboden om ons te helpen indien wij dat willen. Hij gaat dat lavameel uitstrooien met zijn tractor middels een gehuurde kalkstrooier. Ook laten wij deze maal de toplaag nog een keer machinaal losmaken. Hopelijk zal de grond er gauw aan wennen dat er daarna steeds minder machines bij te pas komen. 
Vrijdag, zaterdag en zondag na koningsdag gaan wij dan zelf ook aan de slag met zaad, en ervaren hoe dat is om met de hand te zaaien….!
Iedereen die dat ervaren wil of table tennis verkiest mee te maken is hierbij van harte uitgenodigd. We slapen weer op de camping van Chris Scheven, Valtherweg 37 in Exloo (€9,00 per nacht,) waar we ook gebruik mogen maken van de kantine voor een gezamenlijke maaltijd in de avonden. Grote vreugde en gemak beleven wij steeds aan de "pot luck” maaltijden, wij herhalen die manier van samen eten, delen en genieten graag weer. Iedereen brengt daarbij indien mogelijk wat lekkers (en vegetarisch) in, dat we dan samen klaarmaken en delen.

Op ons eigen terrein is tennis bracelet er nu nog niets aan voorzieningen aanwezig, maar als je zelf een lunch wil meenemen en een beker, dan zorgen wij wel voor thee middels grote thermosflessen.
Behalve goed schoeisel dat ook een regenbui kan hebben, (het wordt nog snel modderig) en regenkleding, is een hark en emmer wenselijk, dus kom je met een auto, dan graag.
We willen graag op tijd beginnen op vrijdag, mocht je willen en kunnen dan ben je op ’s middags op donderdag 27 april, de koningsdag in Nederland, ook al welkom.
Wanneer je ons op ons eigen terrein op gaat zoeken, de locatie is rechts van de boerderij op de Boerhavestreek nr. 22 te Exlooërveen.