how much fireworks cs6 for apple mac try this web-site how much is autocad 2015 apple mac version 3ds max 2017 sales 3ds 2017 edition

office professional 2016 oem license microsoft office 2016 solidworks student license

Nieuwsbrief 24

1. Bouwworkshop
2. Bouwfonds
3. Betrokkenheid
4. Manenschijngroep
5. Sepp Holzer's permacultuur
6. Kennismakings- en Ontmoetingsdag
7. Recente artikelen
8. Nagekomen mededeling 

 

1. Bouwworkshop

De bouwworkshop met Tom Rijven was een groot succes. Met veel enthousiasme gaan we verder met de pre-fab bouw van de wanden van het Theehuis voor het Anastasiadorp, weliswaar nog met de eerste groep deelnemers, die alle handelingen goed in de vingers willen krijgen. Dat is belangrijk, want als wij de bouwwijze en alle handelingen die daar bij horen, willen overdragen aan nieuwe deelnemers, dan moeten wij die zelf eerst goed onder de knie krijgen.

Zo gaat een kleine groep verder in de meivakantie en een grotere groep, met aanvulling van de deelnemers op de wachtlijst, in de weekends rond Pinksteren.

Zodra de vaste kern het gevoel heeft voldoende de kneepjes van het vak te beheersen, zullen we de bouw openstellen voor meerdere Anastasiadorp geïnteresseerden, zodat ook zij ervaring kunnen opdoen met de hexagon houtskelet strobalen bouw! Ongetwijfeld wordt dat in een van de komende nieuwsbrieven aangekondigd.

 

2. Bouwfonds

Met het bouwfonds gaat het best goed: het groeit gestaag en het spaarvarken staat nu op € 4352,- , een aanzienlijk bedrag dat door de warme adopties van o.a. strobalen, ramen en deuren nog steeds groeit. Dat is ook belangrijk, want met alle bouwactiviteiten worden er veel aanslagen gepleegd op de inhoud ervan! Dus, klik nog eens óp het spaarvarken en je krijgt alle mogelijkheden van adoptie te zien, met daarbij de uitleg hoe dat in z’n werk gaat.

 

3. Betrokkenheid

We krijgen regelmatig vragen over wat men kan doen om meer betrokken te raken bij het realisatieproces van het Anastasiadorp. Dat is in dit stadium, waarbij de kerngroep nog in de overlegfase is met gemeente en provincie, nog wat moeilijk. 

Maar er is natuurlijk wel de mogelijkheid ons met warm geld te steunen, bijvoorbeeld door adoptie, of zelfs op een meer regelmatige wijze door een bijdrage in de huur van de schuren van De Groenhof, waar de pre-fab bouw-activiteiten op het ogenblik plaatsvinden. Dat is een geweldige manier van ondersteuning, waardoor wij het bouwfonds niet hoeven aan te spreken voor het voldoen van de huur van € 500,- per maand.

Spreekt dit je aan, stuur dan even een mailtje naar lexveelo @ gmail . com, dat je mee wilt doen met een bedrag per maand dat jou uitkomt. Alle kleine beetjes helpen! 

Voor de duidelijkheid zij vermeld, dat deze vorm van betrokkenheid geen verplichtingen geeft. De bijdrage kan op elk moment stopgezet worden, wanneer dat voor jou belangrijk is. Aan de andere kant geeft het evenmin privileges, het is Why does the prostate gland increases louter een blijk van betrokkenheid bij het tot stand komen een uniek dorp in Drenthe’s Borger-Odoorn: een Anastasiadorp!

 

4. Manenschijngroep

De Manenschijngroep in de Achterhoek heeft een belangrijke stap gezet richting de realisatie van een Anastasiadorp in de gemeente Winterswijk. Ze hebben een gebied van 3 hectare kunnen aankopen van een boer, met uitzicht op de overname van 30 ha. Wij wensen hen veel succes met de verdere ontwikkelingen in samenspraak met gemeente en provincie!

 

5. Sepp Holzer’s Permacultuur

Het boek Permacultuur van Sepp Holzer verschijnt nu ook in het Nederlands. Het is mogelijk daar tevoren op in te schrijven en via ‘crowd funding’ de uitgave goedkoper te maken. Er zijn reeds meer dan 500 exemplaren verkocht.

Sepp Holzer, een boer uit Oostenrijk nam in 1962 het bedrijf van zijn ouders over en bouwde dat uit tot een succesvol duurzaam boerenbedrijf en brak radicaal met de industrialisatie binnen de landbouw. Holzer combineert op zijn bedrijf succesvol landbouw met natuur, en weet tegelijkertijd zo min mogelijk energie te gebruiken en biodiversiteit te bevorderen. Zijn aanpak biedt een radicaal ander perspectief op hoe landbouw er uit kan zien. Een perspectief dat al vele boeren, tuiniers en natuurbeheerders in het Duitstalige gebied inspireerde. In mei komt zijn handboek uit in het Nederlands. 

Je kunt het bestellen door het sturen van een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

 

6. Kennismakings- en ontmoetingsdag in Valthe

Op zondag 20 mei a.s. zal weer een Kennismakings- en Ontmoetingsdag worden gehouden, ditmaal in de schuur van De Groenhof aan de Exloërweg 55, 7872 RM in Valthe. Zoals het woord al aangeeft is deze dag bestemd voor mensen die andere geïnteresseerden in Anastasiadorp willen leren kennen en ervaren wie de dragende groep achter Anastasiadorp is. Het programma voor die dag is in grote trekken als volgt:

10.00 ontvangst thee met koek

10.30 voorstelronde, in groepjes rondleiding, oppas voor kleine kinderen

daarna informatie over Anastasiadorp en gelegenheid voor vragen

12.15 potlucklunch (zie verklaring)

13.30 Na de lunch maken we een (speurtocht)wandeling om van elkaar en de natuur te genieten.

Voor degenen die niet willen of https://justcauseit.com/factors-contributing-to-the-development-of-breast-cancer.html kunnen meewandelen is er film in het Trefhuus (de schuur).

Leef je uit in leem! De rocketstove mass heater kan worden ingeleemd, evenals het buizenstelsel met stenen en leem. Of probeer je leemkunsten uit op een echte strobalen muur!

Na de thee is er weer gelegenheid tot vragen en sluiten we de dag om 16.45 uur af met het waterritueel. 

NB: Het lemen gaat het best in oude kleren of in overall :-)

Indien je van plan bent te komen is het prettig wanneer je je hier aanmeldt. Het is ter plaatse mogelijk de kosten van deze dag te helpen dragen door het doen van een vrijwillige bijdrage.

 

7. Recente artikelen

Na het verschijnen van het verslag van de bouwworkshop, dat in de vorige mailing al werd aangekondigd, is nu ook het verslag van het snoeiweekend verschenen, en zijn de barden liedjes weer op de site geplaatst, met zowel Russische als Nederlandse teksten. Ze zijn te vinden in het menu Anastasia. Het is de bedoeling het aantal verder uit te breiden.

 

8. Nagekomen mededeling

De stichting Wortel van Leven heeft het initiatief genomen tot de organisatie van een driedaags Pinkster Festival.
Er worden veel activiteiten georganiseerd, waarvoor hier de uitnodiging en het inschrijfformulier te vinden zijn.